Annorlunda köttfärsås

Köttfärsås är en typisk standardrätt som vi ofta äter på vardagarna, när det finns lite tid för att stå i köket. Oftast improviserar vi och slänger i lite vad vi har i kylskåpet och denna gången blev det en annorlunda köttfärsås med bland annat ajvar relish, morötter, buljong och paprika.

 

Recept: Annorlunda köttfärsås

Ingredienser

  • 200g köttfärs
  • 1 ½ dl grönsaksbuljong
  • ½ dl matlagningsgrädde eller mjölk
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 st färska skivade champinjoner
  • 1 finackad morot
  • 5 körsbärstomater
  • 1/4 finhackad röd paprika
  • 1/4 finhackad gul lök
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • Salt och svartpeppar
  • smör till stekning

Instruktioner

  1. Bryn den finhackade löken i lite smör, tillsätt köttfärsen och stek på medelhög värme.
  2. Tillsätt finhackad morot, paprika och skivad champinjon.
  3. Sänk värmen och slå på grädden och grönsaksbuljongen.
  4. Låt koka upp och ha i ajvar relish, paprikapulver, cayennepeppar. Pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt salt och svartpeppar. Låt småkoka i 3min och ha sedan i körsbärstomater. Smaka av med ev. mer kryddor.
  5. Servera med nykokt pasta och riven parmesan.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!