Rödvinssås

Rödvinssås är en favoritsås som passar till många olika kötträtter och tillbehör. En god och smakrik rödvinssås till en saftig bit entrecôte eller ryggbiff är svårslaget. Om man vill kan man variera smaksättningen lite beroende på vin och man kan även ha i lite örter om man vill det.

Rödvinssås

Recept: Rödvinssås

Sammanfattning: Enkel och smakrik rödvinssås

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Några droppar soja
  • 2 dl rödvin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör

Instruktioner

  1. Börja med att fräsa löken, pepparn och tomatpurén i någon minut.
  2. Häll sedan över mjölet och rör om.
  3. Häll över vattnet och låt koka upp.
  4. Tillsätt soja, buljongtärningen samt vinet och låt koka i 15 minuter. Rör om i såsen några gånger.
  5. När såsen är klar tar du av den från värmen och rör ner 1 msk smör.
  6. Servera!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!