Pizzabullar

Pizzabullar är perfekt som mellanmål eller som kvällsfika och har man en bit julskinka över, som vi hade, kan man med fördel använda det i dessa bullar. Vi hade lite tomatsås över sedan vi gjorde kebabpizza så det var inte alls mycket jobb för oss att göra dessa.

Pizzabullar

Recept: Pizzabullar

Ingredienser

    • Deg:
    • 25g jäst
    • 25g smör
    • 2 ½ dl mjölk
    • 3 msk olivolja
    • ½ tsk flingsalt
    • ½ tsk basilika
    • 6-7 dl vetemjöl
    • Ägg till pensling

 

  • ½ dl strimlad skinka
  • 1-1 ½ dl riven ost

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och ha i mjölken. Låt det bli fingervarmt (37)
  2. Smula jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Rör tills det löser upp sig.
  3. Tillsätt salt och basilika.
  4. Ha i lite vetemjöl i taget, degen ska bli smidig och släppa från kanterna.
  5. Låt den sedan få jäsa under bakduk i ca 30-45min
  6. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en fyrkant/kvadrat och ha på tomatsås (receptet finns nedan), skinka och riven ost. Rulla ihop och skär i 1 cm tjocka bullar.
  7. Lägg i bullformar och låt jäsa i 20min.
  8. Pensla sedan dem med uppvispat ägg och grädda dem sedan i 10-12min i 225 tills de fått färg.

Recept: Tomatsås

Ingredienser

  • 125 gram passerade tomater
  • ½ msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 1/4 tsk oregano
  • 1/4 tsk basilika
  • 1/4 msk olivolja

Instruktioner

  1. Låt de passerade tomaterna koka upp i en kastrull.
  2. Krydda med tomatpuré, salt, peppar, olivolja, socker och örterna.
  3. Låt tomatsåsen koka i 10 minuter, rör om och lägg sedan ett tunt lager på din pizzadeg.
(Inga röster)

Bröd Pizza Recept