Pizzabullar

Pizzabullar är perfekt som mellanmål eller som kvällsfika och har man en bit julskinka över, som vi hade, kan man med fördel använda det i dessa bullar. Vi hade lite tomatsås över sedan vi gjorde kebabpizza så det var inte alls mycket jobb för oss att göra dessa.

Pizzabullar

Recept: Pizzabullar

Ingredienser

    • Deg:
    • 25g jäst
    • 25g smör
    • 2 ½ dl mjölk
    • 3 msk olivolja
    • ½ tsk flingsalt
    • ½ tsk basilika
    • 6-7 dl vetemjöl
    • Ägg till pensling

 

  • ½ dl strimlad skinka
  • 1-1 ½ dl riven ost

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och ha i mjölken. Låt det bli fingervarmt (37)
  2. Smula jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Rör tills det löser upp sig.
  3. Tillsätt salt och basilika.
  4. Ha i lite vetemjöl i taget, degen ska bli smidig och släppa från kanterna.
  5. Låt den sedan få jäsa under bakduk i ca 30-45min
  6. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en fyrkant/kvadrat och ha på tomatsås (receptet finns nedan), skinka och riven ost. Rulla ihop och skär i 1 cm tjocka bullar.
  7. Lägg i bullformar och låt jäsa i 20min.
  8. Pensla sedan dem med uppvispat ägg och grädda dem sedan i 10-12min i 225 tills de fått färg.

Recept: Tomatsås

Ingredienser

  • 125 gram passerade tomater
  • ½ msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 1/4 tsk oregano
  • 1/4 tsk basilika
  • 1/4 msk olivolja

Instruktioner

  1. Låt de passerade tomaterna koka upp i en kastrull.
  2. Krydda med tomatpuré, salt, peppar, olivolja, socker och örterna.
  3. Låt tomatsåsen koka i 10 minuter, rör om och lägg sedan ett tunt lager på din pizzadeg.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!