Kall filsås till fisk

Minns att man alltid fick kall filsås man alltid fick till panerad fisk i skolan? Jag har alltid tyckt att den såsen ska det vara till just panerad fisk, inget annat funkar. Inte hollandaise eller citronsås. Jag tänkte därför dela med mig av den till er, om ni också saknar skolans filsås ibland.

Kall filsås

Recept: Kall filsås

Ingredienser

  • 4 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 3 msk majonnäs
  • 3/4 dl bostongurka
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk citronpeppar
  • ev. lite färsk dill

Instruktioner

  1. Häll gräddfilen i en skål, om du använder turkisk yoghurt kan det vara all idé att låta den rinna av lite först.
  2. Blanda sedan i majonnäsen och bostongurkan. Rör om och smaka av med salt och citronpeppar. Låt stå kallt minst 30min innan servering.
  3. Passar till panerad fisk och kokt potatis.
.
Tips: Vill man ha mer sting i såsen, kan man med fördel blanda i lite chilisås eller tabasco.
.

8 kommentarer till Kall filsås till fisk

  1. Fasiken va bra.. Har länge letat efter detta recept.. Vem älskar inte den goda filsåsen från skoltiden :D Tack så hemskt mycket!!

  2. Grymt god sås!
    Jag fileade och panerade abborre och gjorde denna sås till det….kanon!
    Ungarna skall ha denna sås till all fisk nu :)
    Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *