Saffranskaka

Vi köpte på oss en hel del saffran tidigare i år och har nu en hel del liggandes som vi inte riktigt vet vad vi ska göra med. Men förutom lussebullar så bestämde vi att det allt fick bli en saftig saffranskaka också. Det är helt enkelt en sockerkaka som är smaksatt med saffran så det är väldigt enkelt att göra och saffranskakan brukar bli väldigt uppskattad som julfika!

Saffranskaka

Recept: Saffranskaka

Sammanfattning: Recept på saftig saffranskaka

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 g saffran
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader.
  2. Ta sedan fram en skål och vispa ihop dina ägg, strösockret och vaniljsockret. Den här punkten är nästan den viktigaste och det är viktigt att det blir riktigt vitt och poröst.
  3. Smält sedan smöret och häll i mjölken samt saffran och vispa ihop.
  4. Rör ner i äggblandningen.
  5. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en annan skål och vänd sedan ner mjölblandningen försiktigt utan att vispa i äggsmeten.
  6. Smörj och bröa en sockerkaksform med och häll sedan i smeten.
  7. Grädda saffranskakan i mitten av ugnen i cirka 35 minuter.
  8. Låt svalna innan du försöker stjälpa upp den.

Färdigt på: 45 minute(s)

Antal portioner: 12



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!