Barbequesås

Att göra en egen god barbequesås till sommarens grillmiddagar är ett måste för oss. Det är inte alls svårt men det tar lite tid, men jag lovar att det är värt vartenda minut! Denna såsen brukar vi också använda oss utav när vi tillagar pulled pork och det blir fantastiskt gott.

Barbequesås

Recept: Barbequesås

Ingredienser

  • 2st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 3 dl heinz ketchup
  • ½ tsk sambal olek
  • 1 msk farin socker
  • 1msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 tsk Liquid smoke
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • flingsalt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom saltet och pepparn i en kastrull.
  2. Låt småkoka i minst 30min och rör om då och då.
  3. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!