Kyckling i sötsursås

Kyckling i sötsursås är en favorit hemma hos oss,  och det går att variera i det oändliga och det blir alltid gott (ja, eller oftast iaf) Vi tycker båda om mango chutney och ananas och detta har blivit lite av ett favoritrecept hos oss.

Kyckling i sötsursås

Recept: Kyckling i sötsursås

2 portioner kyckling i sötsursås

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • olja till stekning
  • 1/3 lök i stora skivor
  • 1/3 orange paprika
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 2 msk mango chutney
  • 2 msk chilisås
  • 1 burk ananas i bitar (spara spadet!)
  • 2 dl vatten
  • salt & peppar
  • chasewnötter
  • samt maizena till redning

Instruktioner

  1. Dela kycklingfilén i mindre bitar och stek dem i olja.
  2. Salta och peppra. Lägg över i en stor kastrull. Fräs sedan paprika och löken och lägg över i kastrullen. Häll på ananasen samt spadet, mango chutneyn, ingefäran och chilisåsen och låt koka upp. Späd med vattnet och häll i sojan och låt koka i 15min och red ev. med maizena till önskad konsistens.
  3. Servera med jasminris och chasewnötter och njut!
Kyckling i sötsursås

(Inga röster)