Vildsvinsragu – al ragu con cinghiale

Vildsvinsragu

Vildsvinsragu eller al ragu con cinghiale som man säger i Italien är en av mina favoriter när det kommer till pasta. Ända sen första gången jag smakade det nere i Toscana så har jag varit helt såld på den här ragun som oftast serveras med tagliatelle eller pappardelle. Otroligt gott långkok som passar perfekt som helglunch!

Recept: Vildsvinsragu med tagliatelle

Sammanfattning: En långkokt vildsvinsragu med härliga italienska smaker. Servera helst med tagliatelle eller pappardelle men även andra pastasorter går utmärkt!

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 25 gram smör
  • 1/2 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 gram vildsvinsfärs
  • Svartpeppar & Salt
  • 2 dl rött vin, gärna Chianti
  • 500 gram pasta, gärna papardelle eller tagliatelle
  • 500 gram krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • Parmesan

Instruktioner

  1. Värm upp en gryta och smält smör och olivoljan. Stek upp den stekta löken tills den fått en fin gyllene färg. Rör de hackade morötterna samt selleri och låt fräsa i ett par minuter till.
  2. Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg.
  3. Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort.
  4. Rör då ner det röda vinet, helt ett rött vin från Chianti och låt även det koka bort tills nästan allt är borta. Då kan du röra ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin.
  5. Låt nu sjuda i cirka 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten el. grönsaksbuljong om du ser att det börjar bli för lite vätska i grytan.
  6. När vildsvinsragun börjar bli klar kan du koka upp en kastrull med saltat vatten och tillaga enligt instruktioner för din pastasort, jag föredrar pappardelle eller tagliatelle till ragu. Slå av pastavattnet och rör sedan ihop ragun med pastan.
  7. Strö över riven parmesan och servera!

Färdigt på: 90 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


30 betyg

Färs Pasta Recept