Gnocchi med persiljepesto

Gnocchi med persiljepesto

Gnocchi med persiljepesto, hemmagjorda gnocchi serverat med en smakrik persiljepesto som är en riktigt god variant på den traditionella basilikapeston. Lika lätt att laga ihop som vanlig pesto och passar alldeles utmärkt med de flesta pastasorterna. Idag lagade vi det med hemmagjord gnocchi vilket var otroligt gott! Jag sparar alltid lite pastavatten för att spä ut peston, då blir det mer som en krämig sås som enklare fastnar på pastan.

Du kan använda både mortel och matberedare för att göra pesiljepesto. Mortel kräver dock lite mer jobb.

Recept på Gnocchi med persiljepesto

Sammanfattning: Gnocchi med persiljepesto, en variant på pesto som är riktigt god och lika enkel att göra som vanlig basilikapesto. 

Vad behöver man för att laga persiljepesto?

  • 1 sats hemmagjord gnocchi
  • 100 g färsk persilja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk pinjenötter
  • 50 gram Parmesan
  • Salt och svartpeppar
  • 8 msk olivolja

Hur gör man persiljepesto?

  1. Gör en sats gnocchi enligt länkat recept.
  2. För att göra persiljepesto, mixa ihop persilja, pinjenötter, vitlök och olivolja i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Häll sedan ner olivoljan i peston tillsammans med den rivna parmesanen och rör om.
  3. Spara någon matsked pastavatten och rör ner i peston när det är dags för servering.
  4. Strö över riven parmesan och servera!

Färdigt på: 20 minuter

Portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


1 betyg