Spaghetti med körsbärstomater

Spaghetti med körsbärstomater

Spaghetti med körsbärstomater, en snabb pasta vars sås är gjord på körsbärstomater som rostats i en stekpanna. Otroligt god och enkel pasta som är klar på mindre än 15 minuter. Servera med riven parmesan och lite färsk basilika och du har en pasta som kommer göra succé runt bordet. Den här pasta är en av anledningarna att jag verkligen älskar att laga pasta, koka ihop ett par få ingredienser och en kort stund senare så har du en otroligt god pastarätt som smakar otroligt gott.

Recept på Spaghetti med körsbärstomater

SammanfattningSpaghetti med körsbärstomater, en riktigt god, snabb och enkel pastasås som körs på några få ingredienser. Otroligt gott och passar perfekt till både kvällsmat och lunch.

Vad behöver man?

  • 400 gram spaghetti
  • 3 msk olivolja
  • 400 gram körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 1 tsk oregano
  • 10-15 basilikablad
  • Salt & peppar
  • 1 dl Riven parmesan

Hur gör man?

  1. Börja med att koka upp pastavatten med salt. Lägg ner spaghetti och koka enligt instruktioner.
  2. Under tiden hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Lägg ner körsbärstomater och stek tills de börjar avge vätska, pressa lite lätt på de när de blivit varma för att snabba upp processen. Lägg i vitlöksklyftan.
  3. Tillsätt oregano, salt, peppar och lite pastavatten. Runt 1/2 dl som du låter sjuda bort under omrörning
  4. Fortsätt sjuda tills du har en krämig sås som börjar tjockna. Lägg sedan i basilika.
  5. Riv parmesan.
  6. När spaghettin är klar så rör du ner spaghettin i såsen, tillsätt pastavatten ifall den skulle blir för tjock. Strö över parmesan och servera.

Färdigt på: 15 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


1 betyg

Italiensk mat Pasta Recept