Pommes frites med parmesan – Cheesy fries

Pommes frites med parmesan - Cheesy fries
Pommes frites med parmesan eller Cheesy fries som det ofta kallas är en av mina favoriter när det kommer till pommes. Det är jättelätt att göra egna pommes frites hemma i ugnen, det finns några tips som du ska tänka på och det är att använda en bra olja och verkligen ringla över en bra mängd. Du ska dessutom tänka på att få bort så mycket stärkelse som möjligt från potatisen, men viktigast, köp rätt potatis. Köp en fast sort och inte den mjöliga eftersom den trillar sönder.

Recept: Pommes frites med parmesan – Cheesy fries

SammanfattningKrispiga och ostiga pommes frites täckta med parmesan. Det här är cheesy fries när det är som bäst!

Ingredienser

  • 4 stora potatisar
  • Parmesan
  • Salt & Peppar
  • Persilja
  • Ev. vitlök

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
  2. Börja med dela din potatis i stavar, lägg stavarna i kallt vatten och tvätta sedan av stärkelsen från potatisen noga.
  3. Lägg dina pommes i ugnsformen, ringla över olja, salt och peppar.
  4. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. De sista minuterna kan du strö över riven parmesan.
  5. Servera och strö över lite persilja!

Färdigt på: 45 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(4 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!