Enkelt lantbröd

Idag gjorde vi ett enkelt lantbröd som inte kräver många minuters uppmärksamhet utan som sköter sig själv. Blev jättegott och går utmärkt att frysa om man vill spara det till senare. Blir ett stort bröd eller två mindre.

Recept: Lantbröd

Ingredienser

  • 13 dl vetemjöl
  • 1 påse torrjäst
  • 2 tsk salt
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

  1. Ta fram en stor bunke och blanda ner alla torra ingredienser och rör om.
  2. Rör ner oljan och det ljumna vattnet som ska vara lite varmare än fingervarmt. Bearbeta degen i cirka 10 minuter så att den blir smidig.
  3. Lägg en bakduk över degen och låt jäsa i cirka en timme. Efter en timme ta upp degen och bearbeta den igen, låt jäsa en timme till.
  4. Lägg upp degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 275 grader i ungefär 10 minuter, strö lite flingsalt på brödet och sänk sedan värmen till 100 grader och grädda i cirka en timme.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!