Bucatini Funghi

Buccatini Funghi
Bucatini funghi är en favoritpasta som verkligen går hem hos alla i huset.Väldigt enkel att göra och dessutom superenkel att variera efter säsongen. I den här använde jag lite Karl Johan-svamp men även champinjoner eftersom jag tyvärr inte hade några kantareller hemma. En god lagrad parmesan och lite persilja på toppen sätter pricken över i:et!

Recept: Bucatini Funghi

SammanfattningEn smakrik pasta med olika sorters svamp även kallad bucatini funghi i receptet.

Ingredienser

  • 500 gram valfri pasta
  • Smör
  • Salt & Peppar
  • 1/4 gul lök
  • Parmesanost
  • 200 gram champinjoner/kantareller
  • 200 gram Karljohansvamp
  • Ev. tryffelolja

Instruktioner

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  2. Hacka löken och skiva svampen.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svampen och löken tills de får en gyllene färg. Salta och peppra.
  4. När pastan är klar slår du av vattnet och blandar ihop med svampblandingen. Hacka persilja samt ost och strö över.
  5. Ringla ev. över lite tryffelolja och servera!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!