Jordgubbsscones

Jordgubbsscones
Idag bakades det jordgubbsscones till frukost och det blev en riktig succé. Sconesen toppades med lite glasyr och florsocker men det kan man skippa om man blir göra det mindre sött. Dekorera gärna med lite färska jordgubbar och njut av en somrig variant på klassiska scones. Att baka scones går väldigt snabbt, rör ihop alla ingredienser och in i ugnen 10-15 minuter och sen kan du servera. Passar dessutom både till frukost och till eftermiddagsfikat.

Recept: Jordgubbsscones – scones med jordgubbar

Sammanfattning: Scones med jordgubbar eller jordgubbsscones är en somrig variation på scones som passar perfekt både till frukost och fikat.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 120 gram smör eller margarin
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 dl skivade jordgubbar
  • 1 krm vaniljessens
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Blanda ihop mjöl, salt, socker, och bakpulver i en skål. Rör ner det skivade smöret och blanda tills du får en grynig massa. Tillsätt dina skivade jordgubbar.
  3. Vispa äggen lätt i en skål och rör ner grädden med äggen. Tillsätt vaniljessensen.
  4. Rör ner äggsmeten tillsammans med mjölblandningen och rör ihop till en fast massa.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, mjöla gärna bakplåtspappret så att inte smeten fastnar. Forma en cirkel och skiva i 12 delar.
  6. Pensla gärna med lite mjölk innan du gräddar.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter.
  8. Låt svalna och blanda sedan ihop florsocker och vatten och ringla över dina färdiga scones.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


2 betyg

Frukost Frukt & bär Recept