Enkla scones

Dessa enkla scones fick bli kvällsmåltiden i går framför teven. De är superlätta att göra och kan varieras i det oändliga med olika sorters mjöl, bär och yoghurtar.

 

Recept: Enkla scones

Ingredienser

  • 25g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl yoghurt eller mjölk

Instruktioner

  1. Häll upp vetemjöl och grahamsmjöl i en bunke. Tillsätt smöret, flingsaltet och bakpulvret. knipp ihop till en grynig massa.
  2. Ha sedan i yoghurten/mjölken och rör så att degen går ihop.
  3. Dela den sedan i 4 delar och forma varje del till en någerlunda rund bulle.
  4. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och skär ett kryss på varje scones och nagga dem med en gaffel. Strö ev över lite flingsalt på dem.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i 250º i ca 7-10min
  6. Servera med smör, ost och olika sorters marmelader.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!