Tagliatelle med svamp, bacon och salladslök

Tagliatelle med svamp, vårlök och bacon

Tagliatelle med svamp, salladslök och bacon är en härligt smakrik pasta som går snabbt att laga ihop. Passar perfekt till både lunch och middag! Det går även att variera rätten med olika svampar beroende på säsong. Toppa rätten med lite lagrad parmesan och persilja och dröm dig bort till Italien!

Recept: Tagliatelle med svamp, salladslök och bacon

SammanfattningEn smakrik pasta med tagliatelle, svamp, salladslök och bacon. Perfekt som snabb lunch eller middag!

Ingredienser

  • 500 gram valfri pasta
  • 1 salladslök
  • Parmesanost
  • 300 gram champinjoner
  • Persilja
  • 200 gram bacon
  • Smör
  • Salt & Peppar

Instruktioner

  1. Koka tagliatelle al dente i saltat vatten. Låt koka enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Hacka salladslöken och skiva svampen samt bacon.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, bacon och salladslöken tills de får en fin färg och lite stekyta. Strö över lite salt, peppar och persilja.
  4. När pastan är klar häller du av vattnet och blandar ner pastan i stekpannan. Hacka persilja, riv ost och strö över pastan
  5. Servera och dröm dig bort till Italien med den här smakrika pastarätten!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!