Italiensk bolognese

Italiensk bolognese
Finns det något bättre än en riktigt långkokt italiensk bolognese? För mig är det en av mina favoriträtter och det är inte många rätter som slår mängden smak du får ut av en så pass enkel rätt. Igår var det dags att lägga in det på kvällsmenyn och det blev en succé som vanligt, tallrikarna var tomma och eventuell matlådor för jobb var inte att tänka på.

Recept: Italiensk bolognese

Sammanfattning: En långkokt italiensk bolognese fylld av härliga smaker. Servera med favoritpasta, jag fördrar bucatini eller spaghetti.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 25 gram smör
  • 1/2 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 400 gram köttfärs
  • Svartpeppar & Salt
  • 2 dl vitt vin
  • 500 gram pasta
  • 500 gram krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • Parmesan
  • Färsk basilika

Instruktioner

  1. Hetta upp en gryta med smör och olivoljan. Fräs den stekta löken tills den fått en fin färg. Tillsätt de hackade morötterna och låt fräsa i ett par minuter.
  2. Häll ner köttfärsen och en nypa salt tillsammans med ett par snurr på pepparkvarnen. Rör om och stek tills det fått lite färg.
  3. Tillsätt mjölken och låt det sjuda tills nästan allt har kokat bort.
  4. Rör ner vinet och låt det sjuda bort. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och basilikan. Låt nu sjuda i cirka 3 timmar, rör om då och då. Märker du att den blivit för tjock kan du tillsätta lite vatten. Glöm inte att smaka av med salt och peppar.
  5. När den börjar bli klar kan du koka upp pastan och tillaga enligt instruktioner. Slå av vatten och blanda sedan ihop köttfärssåsen med pastan. Tillsätt lite parmesan och rör om.
  6. Servera!

Färdigt på: 60 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!