Krämig tryffelpasta med svamp

Krämig tryffelpasta med svamp är en av mina favoriter från det italienska köket. Kombinationen mellan tryffel och en krämig sås med champinjoner och Karljohan-svamp samt en touch av parmesan är svårslaget. Servera med ett glas vin och njut av en enkel men fulländad pastarätt som verkligen för tankarna till Italien.

Krämig tryffelpasta med svamp

Recept: Krämig tryffelpasta med svamp

Sammanfattning: En enkel men väldigt smakrik krämig italiensk pasta med tryffel och svamp.

Ingredienser

  • 1 paket bucatini
  • 200 gram skogschampinjoner
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1/4 gul lök
  • 2 msk persilja
  • 50 gram parmesan
  • 2 msk tryffelolja
  • Salt & svartpeppar
  • 2 msk persilja
  • 2 dl grädde
  • Lite hackad Karljohan-svamp

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp vatten med salt och koka sedan din pasta enligt instruktioner på förpackningen. Jag använder bucatini vilket är en lite tjockare form av spaghetti med hål.
  2. Hacka din svamp och stek gyllenbrun med lök och vitlök.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp under cirka 10 minuter tills såsen tjocknar.
  4. Smaksätt med svartpeppar, salt och tryffelolja.
  5. När pastan är klar, häll av vatten och slå på såsen. Låt puttra i cirka 2 minuter, slå på lite riven parmesanost, persilja och servera!

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

 

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!