Arancini – friterade risottobollar

Arancini
Arancini är en italiensk klassiker som är otroligt goda. Det är enkelt förklarat risottobollar som fyller med mozzarella och sen panerar och friterar. Du hör själv, hur kan det inte vara något annat än en succé. Vi brukar alltid äta arancini när vi har risotto som blev kvar sen dagen innan, detta eftersom det är enklast att forma bollarna med kall risotto som fått stå och dra sig. Så vi rekommenderar dig att göra en svamprisotto och spara en del tills nästa dag som du då kan använda till att göra arancini.

Recept: Arancini – friterade risottobollar

Sammanfattning: Arancini är en klassisk italiensk maträtt som görs på risotto som man sen panerar och friterar. Dessa risottobollar är fyllda med krämig mozzarella, kan det bli godare?

Ingredienser

  • 5-600 gram kall risotto, vår favorit är svamprisotto men alla fungerar.
  • 1 ägg
  • 1 dl  Vetemjöl
  • 2 dl Ströbröd
  • 1 l Rapsolja
  • 100 gram mozzarella

Instruktioner

  1. Om du inte redan har risotto över, gör en sats svamprisotto som du sedan sätter i kylen över natten
  2. Arancini: Börja med att forma runda bollar av den kalla risotton.
  3. Tryck in lite mozzarella i varje arancini.
  4. Vispa upp ett ägg och lägg på en tallrik. Häll ut mjöl och ströbröd på varsin tallrik.
  5. Rulla arancini i mjöl, sen ägg och till slut ströbröd.
  6. Hetta upp en kastrull med rapsolja, oljan ska täcka arancini. Värm tills oljan är 160 grader.
  7. Lägg ner  ett par arancini åt gången och låt friteras tills de fått en fin färg. Ta upp och lägg på en bit papper.
  8. Strö över lite parmesan och servera.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


2 betyg