Rösti

Rösti är en potatiskaka från Schweiz där man mycket väl kan få den till frukost men här i Sverige så serverar man den ofta till kötträtter, t.ex. till schnitzel och liknande. Det är ett enkelt och gott tillbehör, det enda som kan vara lite svårt är att lyckas vända den i stekpannan men vill man göra det enklare så kan man sätta in den i ugnen för att grädda klart den.

Rösti

Recept: Rösti

Sammanfattning: Enkelt och gott tillbehör till bland annat kötträtter

Ingredienser

  • 500 gram (5-6st) fast potatis
  • 1/2 tsk salt och lite peppar
  • 3 msk smör
  • 1 msk matolja
  • 2 msk hackad lök

Instruktioner

  1. Börja med att skala potatisen och koka den sedan så att den blir mjuk. Riv den sedan på rivjärnets grova sida.
  2. Salta och peppra potatisen och rör om lite i blandningen.
  3. Värm en panna med smör och olja, fräs löken snabbt och lägg sen ner den rivna potatisen. Tryck till så att en kaka bildas. Låt fräsa på medelhög värme i några minuter.
  4. Antingen så vänder du den med hjälp av ett lock och steker några minuter på andra sidan eller så kan man fuska och sätta in stekpannan i ugnen för att göra klart röstin i cirka 10-15 minuter på 220 grader.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!