Köttgryta

Köttgryta är perfekt att tillaga när man ska ha gäster eftersom det sköter sig själv på spisen, visst tar det lite tid att koka ihop grytan men ju längre tid man låter det vara ifred ju godare blir det och desto mörare blir köttet. Denna köttgrytan gjorde vi på tomater, köttbuljong och grönsaker och efter 3h på spisen blev köttet så mört att det trillade sönder. Himmelskt gott!

köttgryta

Recept: Köttgryta

Ingredienser

  • 500g högrev
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 morot
  • 400g hela skalade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • ½ gul lök
  • 6st färska champinjoner
  • Smör + olja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 lagerblad

Instruktioner

  1. Dela köttet i mindre bitar.
  2. Hacka löken, moroten och champinjonerna grovt.
  3. Stek grönsakerna i smör + olja i ca 10min.
  4. Tillsätt köttet och vetemjölet.
  5. Slå på tomaterna och vattnet och tillsätt buljongtärningen och lagerbladet.
  6. Låt koka upp och salta och peppra.
  7. Sänk värmen och lägg på locket.
  8. Låt puttra i minst 2 ½ h tills köttet är riktigt mört.
  9. Servera tillsammans med ris eller potatis

(Inga röster)