Rulltårta

Rulltårta är perfekt till fika och är jätteenkelt att baka och man kan variera det med olika smaksättningar på både fyllningar men även själva tårtan så att säga. Vi brukar göra en klassiker med hallonsylt men ibland gör vi en med choklad också vilket brukar gå hem hos alla.

Rulltårta

Recept: Rulltårta

Sammanfattning: Enkel och god rulltårta

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 dl hallonsylt

Instruktioner

  1. Börja med att sätta igång ugnen på 250° så att den hinner bli varm. Leta sedan fram en långpanna med måtten 30 x 40 cm och klä in den med bakplåtspapper.
  2. Ta sedan fram en bunke och vispa ägg och socker så att det blir riktigt vitt och pösigt.
  3. Ta fram en skål till och blanda ihop mjöl och bakpulver.
  4. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten och häll samtidigt i mjölken.
  5. Häll sedan den färdiga smeten i långpannan och smeta ut den jämt med en slickepott. Grädda i cirka 5 minuter.
  6. När tårta är färdiggräddad, ta ut det och strö över socker och vänd den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
  7. Dra bort det översta bakplåtspappret som botten gräddats på och bred sedan ut sylt över hela botten. Rulla sedan ihop tårtan längs långsidan med hjälp av bakplåtspappret.

Färdigt på: 20 minuter

Portioner: 12



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!