Risgrynsgröt i ugn

Risgrynsgröt i ugn är väldigt smidigt då du slipper stå vid spisen hela tiden, då den sköter sig själv i princip. Extra stort plus är att det inte bränner i bottnen på kastrullen när den står i ugnen.

Risgrynsgröt i ugn

Recept: Risgrynsgröt i ugn

4 portioner risgrynsgröt

Ingredienser

  • 3 dl rundkornigt grötris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 kanelstänger
  • 9 dl 3% mjölk (Åsens gammeldags lantmjölk är superbra till gröt)

Instruktioner

  1. Koka upp grötriset med vattnet och saltet i en stor kastrull som tål att stå i ugn (Inga platshandtag!).
  2. Låt det sedan koka i ca 10min under lock på svag värme.
  3. Häll sedan i mjölken, sockret och kanelstängerna och låt det koka upp under omrörning.
  4. Ställ in kastrullen med lock i ugnen på 100grader och låt den vara inne ca 1h.
  5. Rör då och då och se om det krävs mer mjölk (Beroende på hur du vill ha just din gröt)
  6. Servera gröten med mjölk, saftsås eller kanel.
Risgrynsgröt

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!