Crème brûlée

Crème brûlée är en fransk efterrätt som betyder bränd grädde som serveras i portionsformar och har ett smält lager med socker ovanpå. Huvudingredienserna är vanilj, grädde, ägg och socker som skapar en väldigt god efterrätt som passar perfekt när man bjuder hem folk.

Crème brulée

Recept: Crème brûlée

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 5 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång, färsk

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 100 grader.
  2. Vispa sedan ihop grädden, mjölken och äggulorna och sockret i en bunke. Ta sedan ut fröna ur vaniljstången och häll i det i skålen.
  3. Fördela sedan smeten i formar som är 8-10 cm i diameter och ställ på en plåt med vatten.
  4. Grädda i cirka 1 1/2 -2 h eller tills den inte skakar för mycket i mitten.
  5. Låt de svalna och ställ i kylen..
  6. Innan servering så strör du över lite socker som du sedan bränner med antingen hög värme i ugnen eller en brännare.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!