Rabarberglass

Att göra rabarberglass är inte alls svårt om du har en glassmaskin som hjälper dig. Rabarbern ska helst vara tunn och späd när du gör denna glassen. Den har lite fler moment än hallonglassen som vi gjorde tidigare men den blir riktigt syrlig och god.

rabarberglass

Recept: Rabarberglass

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 100g späda rabarber
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull tillsammans med strösockret.
  2. Låt rabarberna bli mosig och ställ den sedan åt sidan ör att svalna.
  3. Blanda mjölken och grädden tillsammans med vaniljsockert.
  4. Mixa rabarbern om det behövs och blanda sedan med gräddblandningen.
  5. Häll ner det i glassmaskinen.
  6. Låt glassmaskinen arbeta i ca 10-15min tills smeten blivit fast och krämig.
  7. Stäng av glassmaskinen och låt locket vara kvar i ytterligare 2min.
  8. Efter 2min tar du av locket och serverar glassen direkt.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!