Saftiga Blåbärsmuffins
Saftiga blåbärsmuffins, ett recept på riktigt goda blåbärsmuffins som håller sig saftiga länge! Det här är ett enkelt recept som bara tar runt 30 minuter att baka och resultatet är absolut värt de minuterna.
För att få mina muffins saftiga så brukar jag använda yoghurt recepten, det ger lite extra fett och att använda smör istället för margarin hjälper en hel del också. Det här receptet ger dig runt 12 blåbärsmuffins.
Recept på saftiga blåbärsmuffins
Sammanfattning: Riktigt goda och saftiga blåbärsmuffins som passar perfekt till fikat. Ett enkelt och snabbt recept som ger dig riktigt luftiga och saftiga muffins som är fyllda av blåbär.
Vad behöver man för att baka saftiga blåbärsmuffins?
- 100 gram smör
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 citron
- 2 ägg
- 135 gram socker
- 180 gram mjöl
- 2 tsk bakpulver
- Nypa salt
- 150 gram blåbär
Hur bakar man blåbärsmuffins?
- Börja med att värma upp ugnen till 200 grader.
- Använd gärna en muffinsplåt om du har annars fungerar en vanligt plåt bra. Fyll din pålt med muffinsformar, det blir runt 12 st muffins.
- Smälta sedan 100 gram smör i en kastrull. Låt smöret svalna och häll sedan ner grekisk yoghurt och lite rivet citronskal och pressa ner några droppar citronjuice.
- Ta fram en skål och vispa upp ägg och socker tills du får en vit och fluffig smet.
- Nu kan du röra ner smöret och den grekiska yoghurten och rör om.
- I en annan skål rör du ihop alla torra ingredienser, mjöl, salt och bakpulver. Sedan vänder du försiktigt ner det i smeten.
- Lägg ner blåbären som du siktat lite mjöl över innan du lägger i.
- Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda sedan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Testa med en provstick för att vara säker på att de är klara.
- Låt svalna och servera!
Färdigt på: 35 minuter
Portioner: 12
Lämna ett svar