Pasta med Sparris och Svamp

Pasta med Sparris och Svamp
Värmen börjar anlända till Malta och jag börjar laga allt lättare och lite mer somriga måltider. Igår blev det en somrig pasta med sparris och svamp toppad med parmesan, pinjenötter, citronjuice och lite färsk persilja. Det blev en succé och citronen gjorde pastan väldigt fräsch och lite stekt färsk sparris är ju alltid otroligt gott!

Recept: Somrig pasta med sparris och svamp

Sammanfattning: En somrig pasta med sparris och svamp toppad med parmesan, pinjenötter, citronjuice och lite färsk persilja. Otroligt fräsch pasta som passar perfekt under de varma sommarmånaderna.

Ingredienser

  • 200 g Tagliatelle
  • 6 sparrisstjälkar
  • Smör & olivolja
  • 200 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g pinjenötter
  • Juice från 1/2 citron
  • Salt & peppar
  • Färsk persilja
  • Riven parmesan

Instruktioner

  1. Koka upp en gryta med saltat vatten. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja och stek vitlöksklyftan som du hackat fint. Skär av botten av sparrisen och skiva champinjonerna och ha ner i stekpannan. Stek under omrörning i cirka 5-10 minuter.
  3. Häll över citronjuicen, färsk persilja, salt och peppar och rör om. Stek under 2-3 minuter och servera sedan pastan med lite riven parmesan och hackade pinjenötter.

Färdigt på: 25 minuter

Portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!