Krämig risotto med kyckling och svamp

Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet. Den här risotton kombinerar kyckling, champinjoner och stensopp som även kallas Porcini eller Karl Johan. Det blir en krämig risotto som är perfekt till lunch, middag eller även som förrätt om man serverar mindre portioner.

Krämig risotto med kyckling och svamp

Recept: Krämig risotto med kyckling och svamp

Sammanfattning: Risotto är en av mina favoriträtter i Italien och den går att variera i all oändlighet. Den här krämiga risotton med kyckling och svamp är väldigt smakrik och en utsökt middag eller lunch.

Ingredienser

Krämig svamprisotto med kyckling

  • 6 dl kycklingbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk vitt vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • 300 gram champinjoner
  • 30 gram stensopp
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 kycklingfilé
  • Lite rosmarin

Instruktioner

  1. Börja att laga risotton genom att hetta upp en kastrull med buljongen.
  2. Finhacka löken och hacka svampen grovt. Har du torkad stensopp/porcini så kan du lägga i den i buljongen. Fräst lök och svamp i olivolja i cirka 5-10 minuter tills det har fått en fin färg.
  3. Tillsätt sedan riset och rör om i någon enstaka minut. Tillsätt sedan 2 dl av buljongen. Låt buljongen koka in i risotton och tillsätt sedan 1 dl buljong i taget. Tillsätt även lite vitt vin om så önskas.
  4. Under tiden kan du peppra, salta och strö över lite rosmarin över kycklingfilén. Stek på hög värme tills den uppnått en temperatur på runt 65 grader. När den är klar kan du lägga den åt sidan och skära i strimlor som du sedan serverar med risotton. Skulle kycklingen bli klar före risotton är det bara att låta ligga på låg eftervärme
  5. Rör om risotton ofta och testa sporadiskt för att se när det perfekta tuggmotståndet uppnåtts. Totalt brukar det ta mig 15-20 minuter att koka risotton så det är en lite vägledning.
    Peppra och tillsätt även lite salt. När risotton börjar bli klar och har bra konsistens kan du röra ner parmesanosten och servera.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(7 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!