Varm Chokladmousse

Varm Chokladmousse
Varm Chokladmousse

Min mamma kom och hälsade på mig på Malta förra veckan vilket givetvis behövdes firas så jag lagade ihop en god middag och serverade den här mumsiga efterrätten. Varm Chocokladmousse med en riktigt chokladig chokladsås serverad med vaniljglass. Den här efterrätten kommer smälte i din mun och vi är fortfarande förvånade över hur gott det verkligen blev och hur enkelt det blev! En ny favritefterrätt, utan tvekan!

Recept: Varm Chokladmousse

Sammanfattning:En varm och chokadig mousse med en utsökt chokladsås. En riktigt utsökt och lätt efterrätt!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g 70% Choklad
  • 5 äggulor
  • 1 ägg
  • 80 g socker
  • Chokladsås
  • 2,5 dl mjölk
  • 35 g socker
  • 25 g kakao
  • 35 g 70% choklad

Instruktioner

  1. Börja med att smälta choklad och smör i ett vattenbad.
  2. Vispa ihop ägg, äggulor och socker tills det blir luftigt. Häll ner den smälta chokladen och rör om.
  3. Vänd ner mixen i 2-3 små skålar och baka på 175 grader i 15 minuter.
  4. Nu kan du börja med chokladsåsen. Häll ingredienserna i en skål och värm upp på låg värme i cirka 15 minuter eller tills såsen börjar tjockna.
  5. Servera chokladmoussen med lite vaniljglass och häll över chokladsåsen.

Portioner: 2

Färdigt på: 35 minuter


2 betyg

Efterrätter Recept