Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka är perfekt att bjuda på till fika under julen och det är egentligen en smaksatt sockerkaka så den är inte alls svår att göra. För att få fram den härliga och juliga pepparkakssmaken så har vi smaksatt med ingefära, nejlikor och kanel men även den supergoda pepparkaksfilen som säljs under julen. Om du inte hittar den i butik så går det exakt lika bra att använda vanlig filmjölk.

Mjuk Pepparkaka

Recept: Mjuk pepparkaka

Sammanfattning: En otroligt god mjuk pepparkaka som passar perfekt att bjuda på under julen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 1⁄2 dl pepparkaksfil eller vanlig fil
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk malen kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat

Instruktioner

  1. Börja med att sätta din ugn på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Rör sen ner filmjölken i smöret.
  3. Vispa ihop ägg och socker så att det blir vitt och poröst och tillsätt sedan smör och filmjölken till blandningen.
  4. Rör ihop vetemjöl, ingefära, nejlikor, kanel och bakpulver i en annan bunke och blanda runt.
  5. Rör sedan ner de torra ingredienserna i smeten.
  6. Smöra och bröa en form och häll sedan ner smeten i formen.
  7. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.

Färdigt på: 1 timme

Antal portioner: 12



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!