Gnocchi med tomatsås och pecorino

Gnocchi tomatsås med pecorino
Gnocchi med tomatsås och pecorino är en enkel pastarätt som passar utmärkt till lättare middagar eller luncher. Gnocchi är dessutom superenkelt att tillverka hemma och du behöver inte köpa från affären men det går självklart också bra. Det är en enkel deg med mjöl, ägg och potatis som skapar en perfekt gnocchi som får en att drömma bort till Italien och soliga sommardagar.

Recept: Gnocchi med tomatsås och pecorino

SammanfattningGnocchi i en smakrik tomatsås toppad med härlig pecorino ost som verkligen förhöjer smaken. 

Ingredienser

Gnocchi med tomatsås

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 krm salt
  • 1,5 kg mjölig potatis

Tomatsås:

  • 1 burk krossade tomater
  • Färsk basilika samt lite oregano & timjan
  • 1 Vitlöksklyfta & 1/4 Gul lök
  • Salt & Peppar
  • 100 gram riven Pecorino

Instruktioner

  1. Starta matlagningen med att baka din gnocchi och koka sedan potatisen tills färdig. Tänk på att den ska vara mjölig! Pressa sedan din mjöliga potatis i en potatispress, blanda potatis med ägg, salt och vetemjöl. Rör ihop till en smidig deg.
  2. Dela gnocchidegen i 10 runda bollar och rulla sedan till längder lika tjocka som ditt pekfinger. Skär längderna i cirka 3-4 cm långa bitar och rulla lätt med en gaffel på mitten av gnocchin.
  3. Koka gnocchin i cirka 2 minuter.
  4. Börja tillaga din tomtsås genom att hacka löken och vitlöken. Fräs i olivolja och tillsätt krossade tomater. Tillsätt örter samt kryddor och låt puttra i cirka 15 minuter.
  5. Rör ner gnocchi och låter puttra någon minut. Servera med ost.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!