Äppelkaka

Efter att ha läst om Kryddburkens Äppelgrottor blev jag extremt sugen på något med äpple och kanel. Jag rotade fram ett gammalt recept på en äppelkaka med kanel som fick bli räddningen och det blev riktigt gott!

Recept: Äppelkaka

Ingredienser

Kaksmeten

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk

Fyllning till äppelkakan

  • 2 st äpplen
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk kanel

Instruktioner

  1. Ta fram en form och smöra den och på med lite ströbröd. Sätt sen igång ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop smöret och sockret och tillsätt sedan bakpulvret samt ägget och rör ihop till en smet. Blanda sedan i mjölet och mjölken i smeten.
  3. Nu kan du hälla i smeten i formen och påbörja fyllningen till kakan.
  4. Skala dina äpplen och skär i klyftor. Blanda ihop sockret och kanalen i en tallrik och doppa äppelbitarna i blandningen. Tryck ner några av äppelklyftorna i smeten och lägg några ovanpå.
  5. In i ugnen på 175°C i ungefär 35-40 minuter.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!