Rödbetssallad

En köttbullsmacka med hemmalagad rödbetssallad är svårslaget gott och eftersom vår kyl var full med rödbetor så vi tog tag i saken och rörde ihop en egen rödbetssallad som blev jättegod. Vi har använt färska rödbetor men om du inte har det så kan du använda inlagda också men vi tycker att det blir mycket godare med färska rödbetor.

Rödbetssallad

Recept: Rödbetssallad

Sammanfattning: Ett enkelt recept på rödbetssallad med färska rödbetor.

Ingredienser

  • 300 gram färska rödbetor
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 0,5-1 tsk dijonsenap
  • 1 äpple
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Börja med att koka dina rödbetor i cirka 45-60 minuter.
  2. När de kokat klart, häller du ut vattnet och sen kan du enkelt skrubba av skalet från dom. Låt dom sedan svalna medan du gör resten.
  3. Blanda ner creme fraiche, majonäs, dijonsenap och svartpeppar i en bunke och rör om.
  4. Skala äpplet och skär det i små träningar och rör sedan ner i smeten.
  5. Om rödbetorna svalnat så skär du dom i små bitar och rör ner i smeten.
  6. Låt rödbetssalladen sedan stå några timmar kallt innan du serverar. Ju längre den får stå och dra sig desto godare blir den.

Färdigt på: 1 timme

Antal portioner : 12



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!