Rumpstek med delikatesspotatis

Rumpstek serverad med delikatesspotatis, bearnaisesås, pepparsås samt balsamico & rosmarinkryddade morötter.

Rumpstek

Recept: Rumpstek med delikatesspotatisar

2 portioner rumpstek

Ingredienser

  • 10st delikatesspotatisar
  • 2 filér av rumpstek
  • 2 msk bearnasiesås
  • 2 msk pepparsås
  • 16 balsamico & rosmarinkryddade moröttsstavar

Instruktioner

  1. Potatisen: Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisarna och skrubba dem fina. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja, flingsalt och mal svartpeppar över. Låt de vara inne i ugnen i ca 30min tills de är genomstekta och fått fin färg.
  2. Köttet: Låt köttet ligga i rumstempratur minst 30min innan du steker det. Strö flingsalt och mal svartpeppar och vitpeppar över en sidan av köttet. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja och smör. Lägg i köttet med den kryddade sidan neråt när stekpannan är riktigt varm. Krydda sedan den andra sidan som är uppåt. Vänd när köttet fått fin färg och skär i köttet så du får det, som du vill ha det. Precis innan den är klar lägg upp köttet på en tallrik, så den får vila och dra sig.
  3. Pepparsåsen: Vi använde oss av Jensens Böfhus pepparsås och hällde i lite matlagningsgrädde tills vi fått den lagom stark. Lägg i några svartpepparkorn och låt såsen bli varm.
  4. Bearnaisesås: Även här fuskade vi lite denna kväll, då vi insåg att vi inte hade någon dragon till att göra vår egna bearnaisesås. Istället köpte vi Rydbergs färdiga grillbearnaise.
Morötterna: Recept på dessa finner du här.

 Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!