Rumpstek med delikatesspotatis

Rumpstek serverad med delikatesspotatis, bearnaisesås, pepparsås samt balsamico & rosmarinkryddade morötter.

Rumpstek

Recept: Rumpstek med delikatesspotatisar

2 portioner rumpstek

Ingredienser

  • 10st delikatesspotatisar
  • 2 filér av rumpstek
  • 2 msk bearnasiesås
  • 2 msk pepparsås
  • 16 balsamico & rosmarinkryddade moröttsstavar

Instruktioner

  1. Potatisen: Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisarna och skrubba dem fina. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja, flingsalt och mal svartpeppar över. Låt de vara inne i ugnen i ca 30min tills de är genomstekta och fått fin färg.
  2. Köttet: Låt köttet ligga i rumstempratur minst 30min innan du steker det. Strö flingsalt och mal svartpeppar och vitpeppar över en sidan av köttet. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja och smör. Lägg i köttet med den kryddade sidan neråt när stekpannan är riktigt varm. Krydda sedan den andra sidan som är uppåt. Vänd när köttet fått fin färg och skär i köttet så du får det, som du vill ha det. Precis innan den är klar lägg upp köttet på en tallrik, så den får vila och dra sig.
  3. Pepparsåsen: Vi använde oss av Jensens Böfhus pepparsås och hällde i lite matlagningsgrädde tills vi fått den lagom stark. Lägg i några svartpepparkorn och låt såsen bli varm.
  4. Bearnaisesås: Även här fuskade vi lite denna kväll, då vi insåg att vi inte hade någon dragon till att göra vår egna bearnaisesås. Istället köpte vi Rydbergs färdiga grillbearnaise.
Morötterna: Recept på dessa finner du här.

 


(Inga röster)