Kladdkaksmuffins med banan, choklad och mandel

Fick för mig att baka kladdkaksmuffins med banan här hemma idag, då bananerna började bli väldigt bruna. Slängde även i lite hackad mörk choklad och mandel i. Blev hur gott som helst och fick toppenbetyg av vännerna vi hade på besök idag, vilket är roligt!

Kladdkaksmuffins

Recept: Kladdkaksmuffins med banan

12 stycken kladdkaksmuffins

Ingredienser

    • 2 dl vetemjöl
    • 1 ½ dl strösocker
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 50g smör
    • ½ dl sirap
    • 1 dl kakao
    • 2 ägg

Fyllning:

  • 1 banan
  • 100g mörk choklad
  • 50g hackad sötmandel

Instruktioner

  1. Smält smöret och ha i sirapen.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Vänd ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en djup tallrik. Vänd försiktigt ner mjölet i smeten.
  3. Hacka chokladen och mandeln samt skiva bananen.
  4. Vänd ner chokladen och mandeln i smeten. Häll i muffinsformar och tryck ner en banan i varje muffins.
  5. Grädda i 200º i ca 8-10min, de ska vara lite kladdiga i mitten.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!