Kladdkaksmuffins med banan, choklad och mandel

Fick för mig att baka kladdkaksmuffins med banan här hemma idag, då bananerna började bli väldigt bruna. Slängde även i lite hackad mörk choklad och mandel i. Blev hur gott som helst och fick toppenbetyg av vännerna vi hade på besök idag, vilket är roligt!

Kladdkaksmuffins

Recept: Kladdkaksmuffins med banan

12 stycken kladdkaksmuffins

Ingredienser

    • 2 dl vetemjöl
    • 1 ½ dl strösocker
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 50g smör
    • ½ dl sirap
    • 1 dl kakao
    • 2 ägg

Fyllning:

  • 1 banan
  • 100g mörk choklad
  • 50g hackad sötmandel

Instruktioner

  1. Smält smöret och ha i sirapen.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Vänd ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en djup tallrik. Vänd försiktigt ner mjölet i smeten.
  3. Hacka chokladen och mandeln samt skiva bananen.
  4. Vänd ner chokladen och mandeln i smeten. Häll i muffinsformar och tryck ner en banan i varje muffins.
  5. Grädda i 200º i ca 8-10min, de ska vara lite kladdiga i mitten.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!