Kladdiga chokladmuffins med rostade hasselnötter

Kladdiga chokladmuffins med rostade hasselnötter är en favorit och idag var underbart väder det är i dag. Solen den lyser in genom köksfönstret hemma hos oss, där jag spenderat en hel del tid.  Så passade på att baka chokladmuffins som är sådär härligt kladdiga i mitten. I dem hade jag rostade hasselnötter och mörk hackad choklad. Visst låter det gott?

Choklad

Recept: Kladdiga chokladmuffins

20 st chokladmuffins

Ingredienser

  • 150g smör
  • 25g matolja
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 100g hasselnötskärnor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl brun farin strö
  • 1 tsk bakpulver
  • 1tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 100g mörk choklad (70%)
  • 2 dl kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 ägg

Instruktioner

  1. Lägg hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och
  2. rosta i 200º i ca 10min, och ta sen bort skalet.
  3. Smält smör och olja i en kastrull, ha i strösocker och brun farin. Vispa poröst och ha i sirapen. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål och häll ner i smeten.
  4. Vispa i äggen, ett i taget.
  5. Hacka chokladen grovt och dela hasselnötterna på mitten.
  6. Vänd ner det i smeten och häll i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 150º i ca 25-30min, tills de klara men kladdiga i mitten
  7. Kontrollera med en provsticka tills du nått rätt konsistens.
Chokladsmet

Servera med gammeldagsvanilj glass och varm hallonsås. Eller ät dem bara rätt upp och ner, det är gott det med!

Hasselnötter

.Kladdiga chokladmuffins



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!