Pannacotta med passionsfrukt

Pannacotta med passionsfrukt är något för alla er som älskar något sött men ändå något syrligt på samma gång. Jag testade det här för något år sedan och blev förälskad direkt! Pannacottan blir inte så där otroligt söt och mättande på samma sätt, om man har passionsfrukt till. Det kan ju även vara kul att prova på något annat än bara hallon till t.ex!

Recept: Pannacotta med passionsfrukt

2 portioner

Ingredienser

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ Gelatinblad
  • 1/4 dl Strösocker (eller annat sötningsmedel för LCHF)
  • ½ vaniljstång
  • 2 passionsfrukter

Instruktioner

  1. Lägg gelatinen i blöt i en skål med vatten.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en kastrull tillsammans med den urkärnade vaniljstången.
  3. Häll i vispgrädden och strösockret och låt detta koka upp under omrörning.
  4. Låt det sedan småputtra i ca 2min.
  5. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och rör så det löser upp sig.
  6. Sila allting och häll upp i små portionsformar, och låt det stelna och bli kallt. Tar ca 2 timmar i kyl.
  7. Gröp sedan ur passionsfrukterna och häll kärnorna över pannacottan. Räkna med 1 passionsfrukt per person. Servera och njut!

(Inga röster)