Enkla baguetter

Dessa baguetter är inte alls svåra att göra och man behöver inte använda sig utav surdeg och 12h jäsning. Jag brukar göra dessa enkla varianter när jag vill göra vitlöksbröd till sallader och liknande. Jag gräddar dem först och brer sedan på vitlökssmöret (2-3 msk smör + ½-1 pressad vitlöksklyfta + ½ tsk finhackad persilja)

Recept: Enkla baguetter

Ingredienser

  • 12 ½ g jäst
  • 2 ½ dl fingervarmt vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 6 ½ dl manitoba cream mjöl eller vetemjöl special

Instruktioner

  1. Rör ut jästen tillsammans med det 37º vattnet i en bunke.
  2. Tillsätt salt, olja och lite vetemjöl i taget. Använda gärna maskin för att knåda degen.
  3. Den ska bli lätt och smidig.
  4. Låt den sedan få jäsa minst 1h under bakduk.
  5. Dela degen sedan i 3 delar och forma till baguetter. Knåda dock inte degen!
  6. Låt jäsa ytterligare 30min och skär sedan skåror i brödet.
  7. Strö över lite mjöl och grädda dem i 225º i ca 15min.
  8. Spraya dem med vatten (ta hjälp av en blomspruta) när du tar ut dem för att få en fin yta. Servera och njut!

 

 



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!