Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är lite annorlunda jämfört med de svenska. Här används bakpulver för att göra dem lite tjockare, och de blir snarare som tjocka plättar i formen. De är otroligt goda och man kan variera dem genom att ha i olika bär i smeten. (vi gjorde t.ex. med blåbär i detta receptet)

Denna gången gjorde vi pannkakorna till vår lördagsbrunch, där vi hade  lite mosad banan till. Men de är lika goda att äta utan någon frukt eller bär i!

Recept: Amerikanska pannkakor

2-3 portioner

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl rågsikt
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ msk socker
  • ½ krm salt
  • 1 ägg
  • Smör till stekning
  • Ev. lönnsirap eller färska bär och frukter

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, rågsikt, bakpulver, socker och salt i en bunke.
  2. Häll i lite av mjölken och rör till en jämn smet. Tillsätt resten.
  3. Knäck i ägget och rör runt.
  4. Grädda i en stekpanna med lite smör och vänd dem när det börjar synas små bubblor på ytan.
  5. Servera med lönnsirap, vispad grädde med mosad banan, eller annan färsk frukt och bär.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!