Gröna bönor med vitlök och ingefära

Gröna bönor med vitlök och ingefära

Färska gröna bönor är verkligen en favorit för mig, det är ett perfekt tillbehör men även perfekt när man är sugen på något litet att knapra på. De här gröna bönorna är lätt kokade tills de har precis fått sin gröna färg och fortfarande har ganska mycket tuggmotstånd kvar, sen är de lätt steka i smör, finhackad vitlök och färsk ingefära. Otroligt gott och så enkelt att göra!

Recept på kokta Gröna bönor med vitlök och ingefära

Sammanfattning: Kokta gröna bönor som steks i vitlök, färsk ingefära och serveras som ett tillbehör eller så kan man äta det som en egen rätt.

Ingredienser

  • 250 gram färska gröna bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Färsk ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör

Instruktioner

 1. Koka upp saltat vatten i en kastrull och koka dina gröna bönor i  cirka 4-5 minuter, de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar.
 2. Hetta upp en stekpanna med en stor klick smör över medelhög värme. När smöret börjar bubbla kan du hälla ner hackad vitlök, lite riven färsk ingefära, fräs under omrörning i någon minut och tillsätt sedan dina gröna bönor. Tillsätt salt, peppar och stek i 2-3 minuter. Servera!
 3. Du kan skära bort ändarna på bönorna innan du kokar dem, jag brukar skära bort så lite som möjligt om bönorna ser bra ut i övrigt. Speciellt om jag äter det som snacks, enklare äta om där är en liten del av skaftet kvar. Ska du servera som ett tillbehör på en tallrik så rekommenderar jag att skära bort en ändarna, det ger en bättre presentation och blir enklare att äta.

Färdigt på: 15 minuter

Portioner: 2


1 betyg