Pan pizza

Pan pizza satt fint efter att ha spenderat hela dagen på Köpenhamns gator i strålande solsken. Jag hann även med ett besök på Titanic-utställningen som finns på H.C Andersen slottet bredvid Tivoli. En väldigt  skön dag med andra ord och kvällen avslutades med att sambon lagade pan pizza, medan jag njöt på balkongen med en kall cider. Så gott och så länge sedan jag åt pan pizza. Det får vi definitivt göra fler gånger!

Pan Pizza

Recept: Pan Pizza

4 portioner

Ingredienser

Pizzadeg:

    • 25g jäst
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk havssalt
    • 1 krm svartpeppar
    • 1dl mjölk + 1,5 dl vatten
    • ca 7 dl vetemjöl

Tomatsås:

    • 500g krossade tomater
    • 1 finhackad vitlök
    • 1 finhackad liten gul lök
    • ½ tsk basilika
    • ½ tsk oregano
    • 1 krm svartpeppar
    • En nypa salt & socker

Fyllning:

    • 1/4 färsk ananas i bitar
    • 200g rökt skinka i bitar/strimlor
    • 200g riven ost
    • 50g skivade färska champinjoner

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken + vattnet till 37º. Blanda ut jästen med lite vätska tillsätt sedan resten. Häll i olja, havssalt och svartpeppar. Blanda i lite vetemjöl i taget. Arbeta tills degen släpper från kanterna och är slät. Låt jäsa i 45-60min under bakduk.
  2. Gör under tiden tomatsåsen genom att finhacka lök och vitlök. Fräs det i en kastrull med olivolja. Slå på krossade tomater och blanda ner basilika, oregano, svartpeppar, salt och en nypa socker. Låt koka upp och ha sist ner chilisås. Låt det få småputtra i ca 10min.
  3. Knåda degen när den har jäst färdigt och kavla ut den på mjölat bakbord. Tänk på att den inte ska vara alltför tunn. Bred över tomatsåsen och ett tunt lager med ost. Strö över skinka, färsk ananas, champinjoner och avsluta sedan med lite ost och ett varv med pepparkvarnen. Grädda i 225º i ca 12-15min

 



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!