Herr Hallenius blåbärspaj

Idag blev det en utsökt blåbärspaj bakad. Pojkvännen min som är en riktig skogmulle blev hemskt sugen på blåbär häromdagen. Turligt för oss hade vi en påse blåbär som vi lyckats plocka ihop i hans barndomshem ute i skogen.

Blåbärssäsongen höll på att ta slut och medan vi gick till deras små smultronställen och plockade de allra sista bären på buskarna, kände man hur sommaren sakta försvann. Turligt nog kan man spara en del av den och ta upp när man saknar den som mest.

Blåbärspaj

Recept: Blåbärspaj

1 blåbärspaj

Ingredienser

Fyllning:

  • 250g frysta blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl strösocker

Smuldeg:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 125g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Nyp ihop vetemjöl, havregryn och smör till en smulig deg.
  2. Blanda ner strösocker och vaniljsocker.
  3. Smörj en pajform med lite smör och bre ut lite av smuldegen i formen.
  4. Blanda blåbär, potatismjöl och strösocker i en skål. Häll sedan ut det i pajformen och avsluta med resten av smuldegen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225º i 10-12min


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!