Chokladbollar med kokosflingor

Chokladbollar är perfekt när man får oväntat besök och inte har något att bjuda på. Bara att slänga ihop några chokladbollar som går hem både hos dem stora och hos dem små. Sen kan man själv garnera dem med ett färgglatt strössel eller köra på standardvarianten, med pärlsocker eller kokosflingor. Hos oss fick det bli med kokosflingor och de försvann kvickt från fatet.

Chokladbollar

Recept: Chokladbollar

Cirka 30 st chokladbollar

Ingredienser

  • 125g smör
  • 3 dl havregryn
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kokosflingor
  • 3 msk kallt kaffe (gärna starkt)
  • * För mildare kaffesmak ta 2 msk kaffe + 1 msk grädde

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  2. Blanda havregryn, vaniljsocker, kakao, kaffe och strösocker i en skål.
  3. Rör ner smöret och kör med stavmixern så havregrynen krossas.
  4. Låt stå kallt i 15min.
  5. Rulla sedan dem till små bollar och rulla dem i valfritt strössel.
  6. Låt stå kallt innan servering.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!