Bakad potatis med skinkröra

Bakad potatis med skinkröra fick bli vår fredagsmiddag och för mig är det en riktigt helg och mysmåltid. Varje lördag brukade mina föräldrar nämligen alltid ha bakpotatis och det är något man blivit uppväxt med. Det är både en billig och god middag och för oss studenter är det, det bästa man kan höra när det kommer till mat.

Recept: Bakad potatis med skinkröra

2 portioner 

Ingredienser

  • 2 bakpotatisar (tänk på att ta jämnstora)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 ½ msk curry (ta mer för starkare smak)
  • ca 50g rökt skinka eller kalkon
  • ½ dl frysta gröna ärtor
  • 1krm cayennpeppar
  • 1krm paprika pulver
  • salt, svart – och vitpeppar
  • ½ liten rödlök

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º och stick små hål runt hela bakpotatisen, låt de vara inne i ca 1h tills de har blivit mjuka inuti.
  2. Under tiden de är i ugnen så kan man börja med att koka de gröna ärtorna efter anvisning och låta de svalna.
  3. Hacka sedan skinkan och rödlöken i strimlor och blanda i creme fraichen.
  4. Smaksätt det sedan med curry, cayennpeppar, paprikapulver, salt och peppar.
  5. Blanda i ärtorna och ställ i kylen tills servering.
  6. Servera tillsammans med majs, isbergssallad, gurka och paprika.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!