Kycklingben med curryris

Idag blev det kycklingben med curryris, enkelt och mycket gott. Vi är mitt uppe i en flytt och hela studentrummet är fyllt av flyttlådor så vi försöker hålla matlagningen enkel. Halva köket är dessutom nedpackat i flyttlådorna så vi får improvisera lite när vi lagar mat. Såsen vi har till är bara crème fraiche blandat med lite italiensk salladskrydda, peppar och salt.

Recept: Kycklingben med curryris

2 portioner

Ingredienser

    • Ris för 2 personer
    • ½ röd paprika
    • 1-2 tsk curry
    • 3 dl vatten + hönsbuljongtärning
    • 1 liten morot
    • ½ liten lök
    • ½ finhackad vitlöksklyfta
    • ½ citron
    • 4 kycklingben

Grillolja

    • 1 dl Olivolja
    • 2 msk soja
    • Salt
    • Svartpeppar
    • Vitpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • Finhackad chili
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 vitlöksklyfta
    • 1 tsk honung

Instruktioner

  1. Hacka paprika ganska grovt och skiva moroten i 1cm skivor.
  2. Finhacka löken och fräs lök, vitlök, paprika och morot tillsammans med curryn. Tillsätt riset och häll på vattnet och buljongtärningen.
  3. Låt småkoka under lock i ca 20min tills riset är färdigt.
  4. Pressa över citronjucie när det kokat klart.
  5. Grillolja: Häll 1 dl olivolja, 2 msk soya och 1 tsk honung i en mugg. Pressa ner vitlöken och blanda. Mal svartpeppar och vitpeppar och häll i det tillsammans med lite salt.
  6. Pressa ner 1 msk citron och riv ev. ner lite av skalet med om du vill ha mer syra i. För extra hetta ha i lite finhackad chili. (tänk på att fröna är de som är starka) Avslutningsvis ha i 1 tsk torkad basilika.
  7. Pensla eller lägg kycklingbenen i påse med grilloljan. Sätt sen in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!