Kycklingben med curryris

Idag blev det kycklingben med curryris, enkelt och mycket gott. Vi är mitt uppe i en flytt och hela studentrummet är fyllt av flyttlådor så vi försöker hålla matlagningen enkel. Halva köket är dessutom nedpackat i flyttlådorna så vi får improvisera lite när vi lagar mat. Såsen vi har till är bara crème fraiche blandat med lite italiensk salladskrydda, peppar och salt.

Recept: Kycklingben med curryris

2 portioner

Ingredienser

    • Ris för 2 personer
    • ½ röd paprika
    • 1-2 tsk curry
    • 3 dl vatten + hönsbuljongtärning
    • 1 liten morot
    • ½ liten lök
    • ½ finhackad vitlöksklyfta
    • ½ citron
    • 4 kycklingben

Grillolja

    • 1 dl Olivolja
    • 2 msk soja
    • Salt
    • Svartpeppar
    • Vitpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • Finhackad chili
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 vitlöksklyfta
    • 1 tsk honung

Instruktioner

  1. Hacka paprika ganska grovt och skiva moroten i 1cm skivor.
  2. Finhacka löken och fräs lök, vitlök, paprika och morot tillsammans med curryn. Tillsätt riset och häll på vattnet och buljongtärningen.
  3. Låt småkoka under lock i ca 20min tills riset är färdigt.
  4. Pressa över citronjucie när det kokat klart.
  5. Grillolja: Häll 1 dl olivolja, 2 msk soya och 1 tsk honung i en mugg. Pressa ner vitlöken och blanda. Mal svartpeppar och vitpeppar och häll i det tillsammans med lite salt.
  6. Pressa ner 1 msk citron och riv ev. ner lite av skalet med om du vill ha mer syra i. För extra hetta ha i lite finhackad chili. (tänk på att fröna är de som är starka) Avslutningsvis ha i 1 tsk torkad basilika.
  7. Pensla eller lägg kycklingbenen i påse med grilloljan. Sätt sen in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!