Mild Korma med kyckling

Denna milda korma med kyckling passar sig alldeles utmärkt en dag som denna. Lite halvmulen och gråtrist måndag, där solen inte riktigt vill titta fram och därför fick grillen stå och vila sig en dag.

Mild korma

Recept: Mild Korma

4 portioner

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten röd chilipeppar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk mald spiskummin
  • 1 liten stång kanel
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl kokosmjölk
  • 4 msk jucie av citron
  • smör och olja
  • salt & svartpeppar

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i kuber och bryn runt om i smör+olja tills de är klara. Lägg över i en kastrull.
  2. Hacka lök och chilipeppar och vänd ner i kastrullen. Häll i spiskummin och curry.
  3. Riv ingefäran fint samt pressa i vitlöken.Lägg i kanelstången.
  4. Blanda runt alltsammans och vänd sedan ner yoghurten, grädden och kokosmjölken.
  5. Lägg i buljongtärningen och låt det koka upp. Tillsätt citronjuice, salt och svartpeppar. Låt det sedan småkoka i minst 20min tills kycklingen är mör och fin.
  6. Servera med ris, naanbröd eller couscous eller en sallad om du följer LCHF

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!