Mild Korma med kyckling
Denna milda korma med kyckling passar sig alldeles utmärkt en dag som denna. Lite halvmulen och gråtrist måndag, där solen inte riktigt vill titta fram och därför fick grillen stå och vila sig en dag.
Recept: Mild Korma
4 portioner
Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- 1 liten gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liten röd chilipeppar
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 tsk färsk riven ingefära
- 1 tsk curry
- ½ tsk mald spiskummin
- 1 liten stång kanel
- 3 dl matlagningsyoghurt
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl kokosmjölk
- 4 msk jucie av citron
- smör och olja
- salt & svartpeppar
Instruktioner
- Dela kycklingen i kuber och bryn runt om i smör+olja tills de är klara. Lägg över i en kastrull.
- Hacka lök och chilipeppar och vänd ner i kastrullen. Häll i spiskummin och curry.
- Riv ingefäran fint samt pressa i vitlöken.Lägg i kanelstången.
- Blanda runt alltsammans och vänd sedan ner yoghurten, grädden och kokosmjölken.
- Lägg i buljongtärningen och låt det koka upp. Tillsätt citronjuice, salt och svartpeppar. Låt det sedan småkoka i minst 20min tills kycklingen är mör och fin.
- Servera med ris, naanbröd eller couscous eller en sallad om du följer LCHF
Korma är en av de godaste indiska rätterna jag känner till (och det finsn massor med gott) så smakrik men ändå inte stark, gillar vanligtvis stark men korma är en klar favorit. Har indiska kokboken hemma och den är en skatt vad det gäller relativs enkla indiska rätter (även om det är många ingredienser så är det oftast ganska enkelt att laga).
Yum, nu blev jag hungrig ju!
Kan bara hålla med dig, riktigt gott!