Kycklingburgare

Kycklingburgare
Kycklingburgare i ett saftigt hemmabakat bröd, rökig ost och en härligt frisk sallad. Kan det bli bättre? Den här kycklingburgaren seglade in som en helgfavorit förra helgen när den serverades lagom till kvällsmyset. Vad har du för favorittopping till hamburgaren? Personligen föredrar jag att hålla det enkelt och låta mest smak komma från själva köttet, brödet och grönsakerna.

Recept: Kycklingburgare

Sammanfattning: En härligt smakrik kycklingburgare med saftigt bröd och härlig sallad!

Ingredienser

Kycklingburgare

  • 2 kycklingfiléer
  • Sallad
  • Tomat
  • 1/2 gul lök
  • En sats hamburgerbröd
  • En sats pommes 
  • Smör
  • Rökig ost, t.ex. applewood
  • Ströbröd
  • 1 uppvispat ägg
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Börja med att baka en sats hamburgerbröd och pommes enligt recepten länkade i ingredienserna.
  2. Skölj av och skiva grönsakerna.
  3. Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar, pensla med uppvispat ägg och vänd i ströbröd.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek tills kycklingen är genomstekt.
  5. De sista minuterna kan du lägga på osten och låta den smälta.
  6. Dekorera burgaren och servera.

Färdigt på: 50 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!