LCHF – Köttfärslimpa med fetaost och rödlök

Här kommer receptet som jag lovade innan i dag!  Fetaost och rödlök är inget jag testat i köttfärslimpa förr, men det kommer jag definitivt att göra igen. Vill man ha lite extra smak kan man ha i lite riven vitlök med, det ska i alla fall jag testa nästa gång.

Egentligen hade jag tänkt köpa blomkål och gjort blomkålsmos till, men det var sånt oväder att jag bestämde mig för att låta cyklen vila och äta broccoli till istället. Haha!

Såsen är en enkel champinjonsås på creme fraiche, champinjoner, köttsaft från köttfärslimpan och så lite salt och peppar. Himla enkelt och gott!

Recept: LCHF – Köttfärslimpa med fetaost och rödlök

Ingredienser

  • 400g fläskfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk philadelphiaost
  • ½ dl smulad fetaost
  • 2 tsk finhackad rödlök
  • 1 krm svart -och vitpeppar
  • Nypa salt
  • 140g bacon

Instruktioner

  1. Blanda färs, ägg och philadelphia i en bunke.
  2. Blanda ner smulad fetaost, hackad rödlök, svart -och vitpeppar samt en nypa salt.
  3. Rör om väl och låt stå kallt 20min.
  4. Forma till en limpa och linda bacon runtom.
  5. Lägg på en smord ugnsform och sätt in ugnen på 200º i ca 45min.

(Inga röster)