Makaronipudding eller Makaronilåda

Makaronipudding eller Makaronilåda? I skolan kallades det för makaronilåda medan farmor alltid sa makaronipudding. Oavsett vilket så är det fasligt gott! Vi hade en del makaroner över sedan gårdagen och en bit kassler i frysen. Så tjoff sa det så var maten klar.

Makaronilåda

Recept: Makaronipudding

4 portioner

Ingredienser

  • 5 dl gammeldags makaroner
  • 300g kassler i bitar
  • 1 purjolök alt 1 gul lök
  • 50g champinjoner
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven prästost
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • smör

Instruktioner

  1. Koka makaronerna enligt anvisning.
  2. Stek purjolök, svamp och kassler i en stekpanna. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, svartpeppar och salt i en skål.
  3. Smörj en ungsform och lägg över kasslern, purjolöken, svampen och de kokta makaronerna. Blanda runt och häll över äggblandningen.
  4. Strö över riven ost och grädde i 20-30min i 200º


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!