Lasagnette

En typisk vardagsmiddag hos oss är lasagnette. Det är enkelt, snabbt och gillas av de allra flesta. Vi brukar dock ha lite mer sting i vår, än vad det normalt ska vara i en traditionell lasagnette.

Lasagnette

Recept: Lasagnette

4-5 portioner lasagnette

Ingredienser

  • 500g nötfärs
  • 500g lasagnettepasta
  • 1 msk smör eller olja
  • ½ liten purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400g krossade tomater
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk heinz ketchup
  • 1 burk majs
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk sambal olek
  • 2 ½ dl riven ost

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsåsen i lite smör eller olja, salt och peppra
  2. Hacka purjolöken, pressa vitlöksklyftan och ha i kryddorna
  3. Häll i de krossade tomaterna och mjölken.
  4. Häll i en burk med majs samt chilisåsen, ketchupen och sambal olek. Låt det koka upp.
  5. Smörj en ungsform och fördela pastan jämt
  6. Häll i köttfärsen och blanda runt det i formen
  7. Sist men inte minst strö över osten. Vi hade i riven gouda i dag.
  8. In i ugnen i ca 35-45min tills pastan är klar, servera med en sallad.



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!


Av: Sebastian Hallenius. Postat den
Färs Pasta Vardag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *