Lasagnette

En typisk vardagsmiddag hos oss är lasagnette. Det är enkelt, snabbt och gillas av de allra flesta. Vi brukar dock ha lite mer sting i vår, än vad det normalt ska vara i en traditionell lasagnette.

Lasagnette

Recept: Lasagnette

4-5 portioner lasagnette

Ingredienser

  • 500g nötfärs
  • 500g lasagnettepasta
  • 1 msk smör eller olja
  • ½ liten purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400g krossade tomater
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk heinz ketchup
  • 1 burk majs
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk sambal olek
  • 2 ½ dl riven ost

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsåsen i lite smör eller olja, salt och peppra
  2. Hacka purjolöken, pressa vitlöksklyftan och ha i kryddorna
  3. Häll i de krossade tomaterna och mjölken.
  4. Häll i en burk med majs samt chilisåsen, ketchupen och sambal olek. Låt det koka upp.
  5. Smörj en ungsform och fördela pastan jämt
  6. Häll i köttfärsen och blanda runt det i formen
  7. Sist men inte minst strö över osten. Vi hade i riven gouda i dag.
  8. In i ugnen i ca 35-45min tills pastan är klar, servera med en sallad.

17 betyg

Färs Pasta Vardagsmat

Av: Sebastian Hallenius. Postat den

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *